Arno van Leeuwen

Valto steviger aan kop, Ondo redt het niet

De korfballers van Valto staan na vanmiddag nog steviger aan kop in de overgangsklasse. De Lierenaren wonnen zelf bij Koag en zagen concurrent Excelsior verliezen bij KCR.

Valto kwam in Krimpen aan den IJssel binnen tien minuten op 1-5, maar had daarna een aanzienlijke periode zonder de korf te vinden. Daardoor kwam de thuisploeg terug tot 4-6. Bij rust stond het 4-7.
In de tweede helft liep het een stuk beter: via 6-11 werd het 10-16.

De Westlanders hebben nu een voorsprong van drie punten op nummer 2 Swift en vier op Excelsior. Volgende week spelen Valto en Swift tegen elkaar in De Lier.

Opnieuw nederlaag Ondo

Streek- en competitiegenoot Ondo werd in eigen huis getrakteerd op de tweede nederlaag op rij. Tegen GKV werd het 13-16. Voor rust kwamen de 's-Gravenzanders nog wel terug van vier doelpunten achterstand naar één doelpunt achterstand (9-10 met rust).

Ondo staat met drie punten uit zes wedstrijden samen met Nieuwerkerk onderaan. Desondanks zijn er nog kansen, omdat de ploegen nog dicht bij elkaar staan

Trainer Tom van de Burgt reageert:

ODO wint door goede tweede helft

ODO boekte voor het eerst sinds de openingswedstrijd eindelijk weer een overwinning. Tegen middenmoter Rapid werd het 13-9. De eerste helft was van beide ploegen niet goed en daardoor stond het bij rust 6-7. Dankzij een goede fase aan het begin van de tweede helft gingen de Maaslanders er met de overwinning vandoor.