Piet Voskamp

Valto verslaat Nieuwerkerk, ruime zege Maassluis

De korfballers van Valto hebben het thuisduel met Nieuwerkerk vanmiddag met 16-11 gewonnen. Daarmee blijft het koploper in de overgangsklasse.

Hoewel Nieuwerkerk na vier wedstrijden pas drie punten had verzameld, begon het in De Lier goed. Na twintig minuten spelen was de stand gelijk (5-5), maar daarna kwam Valto steeds beter in het eigen spel. Bij rust was Valto uitgelopen naar een 10-6 voorsprong. In de tweede helft ging Valto snel verder met scoren. Met nog tien minuten te gaan was er een blessurebehandeling aan Nieuwerkerkse kant, nadat een speelster van Nieuwerkerk en een speler van Valto in botsing kwamen. Toen stond het al 16-9 en was de wedstrijd al gespeeld.

Hiermee blijft Valto bovenaan staan in de overgangsklasse. De voorsprong op nummer 2 Excelsior is twee punten. Streekgenoot Ondo, nieuwkomer op dit niveau, verloor met 11-16 van Swift en staat met Nieuwerkerk onderaan. Beide ploegen hebben drie punten.

Maassluis met ruime cijfers langs Refleks

In de eerste klasse had ckc Maassluis weinig moeite met Refleks. Het won met 16-9. Het grootste verschil was al in de eerste helft gemaakt, bij rust was de stand liefst 10-3.

Maassluis wint hiermee voor de vierde wedstrijd op rij, alleen de openingswedstrijd tegen Velocitas ging verloren. Velocitas is koploper, Maassluis staat op plek 2.