WOS/Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis in extremis langs Spakenburg

Excelsior Maassluis heeft aan de uitwedstrijd bij Spakenburg gisteravond drie punten overgehouden. Pieter Langedijk besliste het duel in de slotminuten: 0-1.

Beide ploegen grossierden in de eerste helft in fouten. Daarbij was het tempo ook nog eens laag. De tweede helft daarentegen was een stuk levendiger, met een hoog tempo. Ondanks nog steeds veel fouten, was het voor de toeschouwers vermakelijk om naar te kijken.

Na bijna 70 minuten spelen claimden de gasten een strafschop toen Redouan Omar Ouali in het strafschopgebied werd getorpedeerd. De scheidsrechter wilde echter van niets weten.

Enkele minuten voor tijd had Spakenburg op 1-0 moeten komen. Aanvaller Floris van der Linden schoot een vrijwel niet te missen bal op een meter van het doel keihard over. In de slotminuut was het aan de andere kant wel raak. Bij een scrimmage voor het Spakenburgse doel was het Langedijk, dit seizoen al vaker belangrijk, die de bal in het doel prikte.

Excelsior Maassluis is inmiddels bezig aan een prima serie. Nadat de ploeg de eerste twee wedstrijden van dit seizoen verloor, is het nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen: drie overwinningen en vier gelijke spelen. Excelsior Maassluis is nu terug te vinden op de achtste plaats in de tweede divisie

Spakenburg - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)