Archief
WOS/Martijn Molenaar

Verlies en gelijkspel voor badmintonners Velo in dubbelweekend

De badmintonners van Velo hebben een matig dubbelweekend achter de boeg. Zaterdag verloren de Wateringers met 6-2 bij het Haagse Drop Shot, vandaag eindigde de wedstrijd tegen Roosterse in 4-4.

In Den Haag stond het halverwege 3-1. Velo was redelijk kansloos, alleen het mannendubbel (Russell Muns/Nick Fransman) ging in drie sets terecht naar de Westlandse ploeg. De overige partijen gingen in twee sets vrij eenvoudig naar Drop Shot. Ook bij het tweede deel van de wedstrijd had Drop Shot de overhand. Velo probeerde het wel, maar moest het afleggen tegen een zeer gemotiveerd en goed spelend Drop Shot. Uiteindelijk werd het tweede gemengd dubbel nog gewonnen door Muns en Myke Halkema.

Vanmiddag in Roosteren (Limburg) waren de Wateringers de betere ploeg in drie enkelpartijen. De mannen Fransman en Dion Rovers wonnen hun partij, net als Anna Mikhalkova bij de vrouwen. Het vierde punt van Velo was voor rekening van het gemengd dubbel Alexander Strehse en Kelly van Buiten.

Ondanks het tegenvallend resultaat ligt Velo nog op koers voor de kampioenspoule. De ploeg staat nu vijfde in de stand van de reguliere competitie. Volgende week staat het thuisduel met Smashing uit Wijchen op het programma. Die ploeg won dit seizoen nog niet.

Alle uitslagen

Eredivisie
Drop Shot - Velo 6-2
Roosterse - Velo 4-4