Signbiblio

Kort sportnieuws week 33: Bastiaansen wint Westlandse Tennis Kampioenschappen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Tennis - De Westlandse Tennis Kampioenschappen bij MLTV'90 in Monster zijn bij de mannen (HE5) gewonnen door Honselersdijker Levi Bastiaansen. Beste vrouw (DE7) was Marinka van der Ark.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus heeft na haar nederlaag in het enkelspel, wel succes geboekt in het dubbelspel. De 31-jarige Monsterse won vandaag samen met de Amerikaanse Maria Mateas de finale van het dubbelspel.

Handbal - De damesselectie van Velo wordt komend seizoen aangevuld met Angelique van Duijvenbode. De 27-jarige speelster was de afgelopen jaren actief bij Quintus en zou deze zomer stoppen met handbal. Daar komt ze nu op terug en nu maakt ze dus de overstap naar Wateringen. Velo komt net als Quintus uit in de eredivisie.

Vrijdag

Wielrennen - Mylène de Zoete is er net niet in geslaagd op het podium te eindigen in de Konvert Kortrijk Koerse. Na 127 kilometer rond het Belgische Kortrijk werd de Naaldwijkse vierde in de sprint.

Tennis - Arantxa Rus is er niet in geslaagd om de halve finale van het ITF-toernooi in Ourense (Spanje) te bereiken. De als eerste geplaatste Monsterse verloor van Kristina Dmitruk uit Belarus, nummer 377 op de wereldranglijst (3-6, 7-5, 3-6). De Belarussische mocht in de tweede set bij 5-3 voor de winst serveren, maar Rus wist er toch een derde set uit te slepen. Daarin verloor ze echter drie keer haar eigen serve en dus de wedstrijd.

Donderdag

Handbal - De herenselectie van Quintus heeft vanavond een oefenduel gespeeld tegen Hellas. In Den Haag werd het 22-28.

Tennis - Arantxa Rus is bij het Spaanse ITF-toernooi in Ourense is als eerste geplaatst en heeft de kwartfinale bereikt. In de tweede ronde sloeg ze zich met 6-3 en 7-6 langs Lucia Cortez Llorca.

Woensdag

Atletiek - Ruben Rolvink uit Naaldwijk is er op het EK in München niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de discusfinale. De pas 19-jarige Westlander kwam in de kwalificatieserie met zijn beste worp tot 60,12 meter. Daarmee voldeed hij niet aan de limiet. Rolvink eindigde als negentiende in het deelnemersveld.
Coach Marco Bronswijk blikt terug:

Tennis - Arantxa Rus is op het ITF-toernooi in Ourense (Spanje) doorgedrongen tot de tweede ronde. Ze had vanmorgen op het Spaanse hardcourt weinig moeite met de Française Lois Boisson: 6-1 en 6-1. Tegenstander in de volgende ronde is Lucia Cortez Llorca.

Dinsdag

Voetbal - Excelsior Maassluis speelt in de tweede voorronde van de landelijke KNVB-beker een thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Hercules. Het duel is op 20 of 21 september, de winnaar gaat het hoofdtoernooi in en kan dan ook een profclub loten.

Zwemmen - Valerie van Roon uit Den Hoorn heeft bij de EK zwemmen in Rome brons gewonnen op de 50 meter vrij. De 24-jarige Van Roon tikte in het buitenbad van het Foro Italico als derde aan in 24,64 seconden. Het goud ging in 23,91 naar de Zweedse favoriete Sarah Sjöström.

Maandag

Wielrennen - Lennard Hofstede staat komende vrijdag niet in Utrecht aan de start van de Ronde van Spanje. In plaats daarvan rijdt de Poeldijker de Ronde van Denemarken, die morgen begint en tot zaterdag duurt. Hofstede was de afgelopen drie jaar in de Vuelta bij Jumbo-Visma een van de helpers van winnaar Primoz Roglic, maar is dit jaar dus gepasseerd.