Excelsior nipt onderuit in laatste test, gelijkspel 's-Gravenzande

Excelsior Maassluis heeft de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen Excelsior Rotterdam onder 21.

Gabri Urbanus zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Na vijf minuten in de tweede helft was de stand gelijk en een kwartier voor maakten de Rotterdammers de winnende treffer.

Excelsior Maassluis opent volgende week de competitie in de tweede divisie met een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Het duel in Werkendam begint om 15.00 uur.

Warme omstandigheden

Vanwege de verwachte hitte - het werd vanmiddag zo'n 32 graden - hadden veel clubs hun wedstrijd verplaatst naar het einde van de ochtend. Desondanks werden de duels afgewerkt onder warme omstandigheden.

FC 's-Gravenzande begon, net als Excelsior Maassluis, al om 11.00 met voetballen. De Westlanders troffen vandaag het Haagse HBS. Bij de aftrap was het kwik al opgelopen naar 27 graden.

Na een vroege achterstand (de 0-1 viel in de negende minuut), maakte Roy Vermolen na een kwartier spelen de 1-1. Tien minuten voor het rustsignaal zorgde Roy van Beek voor de 2-1 en met die stand gingen de ploegen ook rusten. Aan het begin van de tweede helft werd het alweer 2-2, daarna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Vierdeklasser Quintus werd vanmiddag winnaar van het toernooi bij Erasmus. Na de 0-3 in de eerste wedstrijd tegen Quick Steps, wonnen de Heulenaars in de finale van Loosduinen met diezelfde score. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Velo boekte in de eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding een verdienstelijke overwinning op RKAVV, uitkomend in de vierde divisie. Na een 0-1 achterstand kwamen de Wateringers voor rust op gelijke hoogte via een doelpunt van Ricky van Mierlo. Kort na rust wist Velo nog één keer te scoren met een kopbal van Tony van den IJssel uit een vrije trap van Reinier Maartense. Eindstand 2-1.

Excelsior Maassluis - Excelsior Rotterdam (reserves) 1-2 (1-0)