Archief
TeamNL

Twee regiogenoten actief op Europese Jeugdspelen

Er doen deze week twee sporters uit onze regio mee aan het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Slowaakse Banská Bystrica. De eerste dag verliep gisteren niet heel goed voor Mats Duwel uit Naaldwijk.

Duwel, lid van Velo in Wateringen, komt uit in het badmintontoernooi. In de groepsfase speelt hij tegen spelers uit Denemarken, Duitsland, Slovenië en Griekenland. Gisteren nam hij het tegen die eerste twee landen op. Hij verloor beide duels. "Ik wist dat dit de twee sterkste tegenstanders zouden zijn", blikt de 16-jarige Westlander terug. "De Deense jongen maakt een goede kans om het hele toernooi te winnen. Ik had daarom niet verwacht dat ik hem zou verslaan. In mijn tweede wedstrijd was het verschil minimaal. Het leek goed te gaan, maar door een paar kleine foutjes verloor ik net aan." Vandaag staan de twee resterende groepswedstrijden op het programma.

Tobias Bosveld

De andere regiogenoot is Tobias Bosveld. De 18-jarige Maassluizer van Mahorokan neemt deel aan het judotoernooi. Bosveld hoeft donderdag pas in actie te komen, als zijn gewichtsklasse (tot 81 kg) aan de beurt is. De Maassluizer stond in de afgelopen jaren al meermaals op het podium bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen.

EYOF

Het Europees Jeugd Olympisch Festival is een tweejaarlijks multisportevenement voor jonge atleten van de 48 landen die lid zijn van de associatie van Europese Olympische Comités. Het festival heeft zowel een zomer- als een wintereditie.