WOS

WOS

Excelsior Rotterdam maakt er 15 tegen Lyra

Voetbalvereniging Lyra heeft de oefenwedstrijd tegen de kersverse eredivisionist Excelsior Rotterdam met ruime cijfers verloren. Op sportpark De Zweth werd het liefst 0-15.

De Lierenaren bestaan 90 jaar en om dat te vieren kwam er voor het eerst sinds 2016 weer eens een profclub op bezoek. Destijds was het Feyenoord dat langskwam, nu het Excelsior Rotterdam van de Westlandse hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen. Rond het hoofdveld kwamen vele supporters van beide verenigingen en andere belangstellenden een kijkje nemen.

Marinus Dijkhuizen. WOS

Mede dankzij goed keeperswerk van de nieuwe doelman Joey Boom, die vorig jaar nog een paar wedstrijden in Westlandia zondag-1 keepte, bleef het bijna twintig minuten lang 0-0. Daarna brak Raphaël Eyongo de ban voor de gasten. Bij rust stond het 0-5.

De Rotterdammers hadden vervolgens een stuk eenvoudigere tweede helft en scoorden liefst tien keer. Al ontstond er onder de Lierse supporters na 71 minuten nog hoop op een 'nep-gelijkspel' toen de 0-10 was gevallen en het scorebord weer 0-0 aangaf. Het werd uiteindelijk dus 0-15. De laatste goal was overigens een strafschop, gegeven in de laatste seconden van de wedstrijd.

Het scorebord gaf weer 0-0 aan. WOS