Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 26: Westlands getint Jong Oranje wint WK-brons

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Handbal - De handbalsters van Jong Oranje hebben brons gewonnen op het WK in Slovenië. In de strijd om de derde plek versloeg Nederland Zweden met 31-20. Bij Jong Oranje deden vijf Westlandse speelsters mee: Fem Boeters, Judith van der Helm, Britt Maarschalkerweerd, Bianca Schanssema en Amber Verbraeken.

Handbal - De damesselectie van Quintus heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Lysanne Huele (18) komt over van SEW.

Paardensport - IJsbrand Chardon is bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Aken op de tweede plek geëindigd. De Australiër Boyd Exell ging met de zege aan de haal. Bram Chardon eindigde op plek 5.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft in de tweede ronde van de European Darts Matchplay verloren van landgenoot Jeffrey de Zwaan. Ondanks een 5-3 voorsprong is De Zwaan met 6-5 te sterk voor Van Duijvenbode.

Wielrennen - Ruim drie maanden na zijn val in een Franse koers, rijdt Lennard Hofstede weer wedstrijden. De Poeldijker brak in maart zijn enkel. Vorige week kwam hij al in actie tijdens het NK op de weg, vandaag reed hij de openingstijdrit van de Sibiu Tour.

Voetbal - Richard Grootscholten is niet langer directeur van de jeugdopleiding van Legia Warschau. De Naaldwijker was sinds 2019 aan het werk in Polen, maar vertrekt nu.

Badminton - Andy Buijk uit Wateringen reist maandag met de nationale selectie AirBadminton af naar Hamburg voor het eerste toernooi in de Urban Series. Dit toernooi is het eerste grote internationale toernooi richting de mogelijke race naar de World Beach games op Bali in 2023.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus heeft ook in het dubbelspel op Wimbledon de laatste bal geslagen. In de tweede ronde werd de Monsterse met haar partner Viktoria Kuzmova in drie sets uitgeschakeld door de Poolse Magdalena Frech en de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia 4-6, 7-5, 3-6.

Woensdag

Wielrennen - Menno Huising uit Wateringen doet van 7 tot en met 10 juli mee aan de Europese Kampioenschappen voor junioren. Dit EK wordt gehouden in het Portugese Anadia. Er zijn zes renners geselecteerd.

Tennis - Arantxa Rus is in het dubbelspel van Wimbledon doorgedrongen tot de tweede ronde. Rus speelt samen met Viktoria Kuzmova. De twee wonnen met 6-3 en 6-3 van een duo uit Australië.

Maandag

Gymnastiek - De Wateringse Sophie van Beek heeft zondag tijdens het Nederlands kampioenschap trampolinespringen in een sterk deelnemersveld de derde plaats behaald in de categorie eredivisie senioren. Op zaterdag tijdens het NK synchroonspringen miste zij samen met synchroonpartner Maura de Vos op vijf honderdsten het podium.

Tennis - Arantxa Rus hoeft op de eerste dag van Wimbledon nog niet in actie te komen. Haar eersterondewedstrijd staat gepland voor dinsdag. Rus speelt dan tegen Catherine Harrison.