Archief
Katinka Rolvink

Goud (3x), zilver en brons voor Olympus '70

Drie keer goud en ook nog een zilveren en een bronzen medaille vormden de NK-oogst voor de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 in het afgelopen weekeinde.

De drie gouden medailles kwamen alle voor rekening van Yannick Rolvink (17) uit Naaldwijk, die vorig jaar ook drie-uit-drie had gescoord tijdens de NK U18.

Het begon voor hem vrijdagavond met de nationale titel bij het kogelslingeren. De jongste van de twee succesvolle broers Rolvink kwam tot een nieuw persoonlijk record van 60,31 meter. Op zondagmiddag voegde Yannick er nog twee keer goud aan toe, bij zowel discuswerpen (60,50 mtr) als kogelstoten (18,49 mtr) was hij iedereen de baas.
Bij het kogelslingeren voor de vrouwen U18 werd vrijdagavond al het zilver veroverd door de 15-jarige Pien Mittertreiner uit Maassluis, met een forse verbetering van haar topafstand tot 54,70 meter.

Op de 1500 meter in de categorie mannen U20 slaagde Monsternaar Bram van Druten (19) er zondagmiddag in om het brons te veroveren. Met zijn tijd van 4.00,72 kwam Van Druten dicht in de buurt van zijn persoonlijk record op deze afstand.