Archief
Marco Bronswijk

Yannick Rolvink pakt nationale titel kogelslingeren

De Naaldwijkse atleet Yannick Rolvink (17) is vrijdagavond Nederlands kampioen kogelslingeren geworden in de categorie 'Onder 18 jaar'.

Tijdens de nationale titelstrijd in Amsterdam was zijn beste poging goed voor 60,31 meter. Daarmee kwam Rolvink tot een verbetering van zijn persoonlijk record met een dikke vier meter. Hij versloeg medefavoriet Bas Nolsen (GAC Hilversum), die als beste worp 60,04 meter liet opmeten.

Pien Mittertreiner

Bij de vrouwen was er ook een aansprekend succes voor de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70. De 15-jarige Pien Mittertreiner uit Maassluis pakte "het mooiste zilver" dat zij ooit heeft veroverd.
Ook Mittertreiner piekte op het juiste moment. Ze was naar Amsterdam gekomen met een persoonlijk record van 49,95 meter. Al haar zes worpen waren ruim boven de 50 meter. De 54,70 meter was goed voor zilver. Zij hoefde slechts 21 centimeter toe te geven op de 17-jarige Anna-Romee van der Spoel (AAC '61), die het goud pakte.

Oranjeloop

De Oranjeloop in Kwintsheul is vrijdagavond gewonnen door Nixon Fernandes van PAC uit Rotterdam. Hij volbracht de 10 kilometer in 32.23. Precies twee minuten later finishte Reinout Polders uit Den Hoorn als tweede.
Bij de vrouwen won Naomi Geleijnse van Haag Atletiek in 41.12. Bijna twee minuten na haar, rende Linda Koper uit Wateringen naar het zilver.

De wedstrijd over 5 kilometer werd afgetekend gewonnen door Matt de Haas van Olympus '70. Hij liet 15.35 afdrukken. Mike Teekens, die op deze afstand winnaar was in Ter Heijde, moest 34 seconden later genoegen nemen met het zilver.
Snelste vrouw op deze afstand was Leona Salman van Haag Atletiek, in 19.16.