Twitter/HVC'10

HVC'10 en Honselersdijk lopen promotie mis

HVC'10 heeft in de finale van de nacompetitie verloren van DSO met 3-1. De ploeg uit Hoek van Holland komt daardoor ook volgend seizoen uit in de tweede klasse.

In Delft, op neutraal terrein, ging het in de beginfase gelijk op. Beide ploegen kregen geen grote kansen. Totdat Kirill Slutsky vanaf de zijkant doorkwam en zijn tegenstander passeerde. Hij stuitte op de keeper, maar de afvallende bal kwam terecht bij spits Sil van Ooijen die kon binnentikken. Daarna bleef het spel tot de rust op en neer golven. Na de thee ging DSO meer aandringen en kreeg HVC'10 het lastig. Na een uur spelen kwam DSO dan ook terecht op 1-1. In de slotfase liepen de Hoekenezen op de laatste benen en besliste DSO de wedstrijd met twee doelpunten.

Honselersdijk uitgeschakeld in nacompetitie

In Doorwerth is Honselersdijk er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie voor een plek in de hoofdklasse. Duno D was met 5-2 te sterk. Het begon nog mooi voor de oranjehemden. Na vijf minuten was het Steyn de Bruijn die één-op-één met de keeper de bal in het doel schoof. Die voorsprong werd eigenlijk meteen weggeven met een identiek doelpunt aan de andere kant. Honselersdijk was vooral achterin niet goed. Na een kwartier en vlak voor rust profiteerde Duno daar tweemaal van. De Honselersdijkers namen in de tweede helft meer risico en kregen daardoor wat kansen, maar het doek viel uiteindelijk toen de thuisploeg na een keepersfout en een treffer uit een counter afstrafte en daarmee het seizoen voor Honselersdijk beëindigde. Kevin Bogaards maakte nog wel een eretreffer.