Michiel van Woerden opnieuw Westlands kampioen schaken

Michiel van Woerden heeft de vijftigste editie van de Westlandse schaakkampioenschappen (WSK) gewonnen. De titelverdediger (winnaar 2018 en 2019) was na zeven speelronden in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk veruit de sterkste.

Na een afwezigheid van twee jaar (door de coronacrisis), kon het toernooi dit jaar weer worden gehouden. Met vijftig schakers was het deelnemersveld van dit 'toetje' van het schaakseizoen goed gevuld. De deelnemers werden verdeeld over twee groepen (op basis van sterkte).

In groep 1 leek de strijd op voorhand te gaan tussen meervoudig kampioen Van Woerden en Menno Pietersma. Laatstgenoemde stelde echter ietwat teleur. Van Woerden was wel goed op dreef en won het toernooi met 6,5 punt uit zeven wedstrijden. Hij hoefde slechts één keer een remise af te staan, aan Pietersma. Op de tweede plaats eindigde verrassend Leno den Broeder, die na een aantal jaar afwezigheid weer zijn opwachting maakte. Derde werd debutant Kees van Toor.

Groep 2 werd overtuigend gewonnen door Douwe Pietersma, die slechts één keer verloor. Verrassend was de tweede plaats van Wijnand Hijkoop. Piet Quak eindigde op plek 3.

Schaakexpert Ard Dekker blikte bij Maarten in de Middag terug op het kampioenschap