WOS/Martijn Molenaar

Velo wint Flynth Westland Cup na zege op Westlandia

Velo heeft voor de zevende keer in de geschiedenis de Flynth Westland Cup gewonnen. De Wateringers waren vanavond in de finale te sterk voor Westlandia (za.): 0-2.

Velo was tien jaar geleden voor het laatst winnaar van het regionale bekertoernooi. Destijds was het vrijwel gelijkwaardig aan tegenstander Excelsior Maassluis (uitslag 3-2).

Maar in de editie van 2022 had Velo weinig te duchten van Westlandia. De eersteklasser speelde verzorgder, beter en sneller. Tweedeklasser Westlandia probeerde het wel, maar was slordig. Keeper Jari Duivestijn hield de Naaldwijkers lang op de been, maar in de 32ste minuut was het toch raak. Sergi Roeleveld zorgde voor de 0-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog amper begonnen of Velo had de score al verdubbeld. Bij een corner zette Ricky van Mierlo zijn hoofd tegen de bal. Mogelijk zaten er nog meer spelers met hun kruin aan, maar het was in elk geval 0-2.

Vlam in de pan

Velo bleef aandringen, maar kwam niet tot scoren. Het leek er lang op dat de wedstrijd zonder verdere noemenswaardige zaken zou worden uitgespeeld. Toch werd het uit het niets nog een verhit potje. Met nog zo'n 25 minuten op de klok sloeg de vlam in de pan bij een overtreding op Westlandiaan Roy van Beek. Een flink opstootje zorgde ervoor dat leidsman Marcel Smit twee keer een rode kaart uit zijn borstzak haalde. Rick Das (Velo) en invaller Mike Vijverberg (Westlandia) moesten het veld verlaten.

Na een korte overtreding werd er weer gevoetbald. Westlandia kreeg nog wel een paar kansen op de aansluitingstreffer, maar goed verdedigend- en keepwerk van Velo zorgde ervoor dat doelman Deniz Pamuk zijn doel schoon hield.

Afscheid

Het duel stond mede in het teken van het afscheid van een aantal spelers. Bij Velo kregen in de tweede helft Daan van Rossum en Ramon Ripson een publiekswissel, omdat zij ermee stoppen. Aan Westlandia-kant maakte vertrekker Marvin Vollebregt nog zijn opwachting met een invalbeurt.