WOS - Leo de Jong

HVC'10 door in nacompetitie na thriller

In een spannend duel mag HVC'10 nog steeds dromen van promotie. Het versloeg Sparta (AV) na strafschoppen. Ook Honselersdijk is een ronde verder.

In de eerste helft gingen de teams gelijk op en hadden beide ploegen een paar aardige kansen. Na rust leek HVC'10 een beetje door het ijs te zakken en kregen de Rotterdammers de overhand. Dat resulteerde ook in de 1-0 uit een hoekschop. Maar de Hoekenezen herpakten zich en kwamen op gelijke hoogte via Sil van Ooijen. Na negentig minuten stond er dus een gelijke stand op het bord. Sparta begon de verlenging weer als de betere ploeg met een aantal grote mogelijkheden en een terechte 2-1. De schade moest weer gerepareerd worden. Dat werd gedaan door Glenn Boon die vanuit een vrije trap de gelijkmaker binnen krulde.

Na 120 minuten kwam het aan op strafschoppen. HVC'10 nam die beter met ook een grote rol voor keeper Rowdy Jansen die twee ballen pakte.

Monster eindigt nacompetitie met acht man.

Een week na het mislopen van de titel in de derde klasse B is het seizoen voor Monster afgelopen. Het verloor in de eerste ronde van de nacompetitie met 2-3 van TAVV. Door een fout op het middenveld kwamen de gasten uit Ter Aar op voorsprong. Daarna drong Monster aan, maar het zat niet mee. Eerst werd het 0-2 uit een strafschop en met een rode kaart voor Bink de Brabander leek het een moeilijk verhaal te worden. Met tien man toonde Monster echter een knap staaltje veerkracht.

Na de aansluitingstreffer leek TAVV op 1-3 te komen, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Al hadden de TAVV-spelers dat niet meteen door, waardoor Monster vanuit een uitbraak de 2-2 maakte. In de slotfase bleef het spannend, maar uiteindelijk stortte het in een voor de thuisploeg. Eerst was het Keke Stam die een rode prent gepresenteerd kreeg na zijn tweede gele kaart en in de blessuretijd benutte TAVV weer een strafschop die werd benut waardoor zij doorgaan in de race om promotie. In de laatste minuut eindigde Monster nog met acht man na de derde rode kaart; die was voor Bas de Brabander.