WOS/Martijn Molenaar

Westlandia daalt af naar hoofdklasse

Het zondagelftal van Westlandia degradeert na een verblijf van zes seizoenen uit de derde divisie. De Naaldwijkers verloren vanmiddag met 2-1 bij HSC'21 in Haaksbergen en lopen daarmee de nacompetitie mis.

Westlandia, dat in 2022 het 100-jarig bestaan viert, kende een dramatisch seizoen. Hoewel het uit de eerste vijf wedstrijden nog acht punten haalde, moest de ploeg van trainer Cesco Agterberg - opvolger de na één wedstrijd vertrokken Marcel Koning - daarna tot februari wachten voor het weer eens kon winnen. Medio april leek de ploeg al op weg naar een snelle degradatie, maar toen verrasten de Naaldwijkers plots met drie overwinningen op rij en waren er weer mogelijkheden. Op de laatste speeldag moest Westlandia zelf winnen en hopen dat concurrent EVV zou verliezen om nog nacompetitie voor handhaving te spelen. Maar dat lukte allebei niet. Het verloor dus zelf en EVV won met 0-2 van Dongen.

In Haaksbergen kreeg Westlandia in de eerste helft wel wat kleine kansen, maar bij de thuisploeg leverde de eerste mogelijkheid na 21 minuten spelen direct een doelpunt op. Dat was ook meteen de ruststand. In de tweede helft werd het er voor de Westlanders niet beter op. Het werd zelfs al snel 2-0, nadat HSC'21 profiteerde van slordig balverlies achterin bij Westlandia. De gasten gingen daarna op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er ook. Desley Bransen ging drie man voorbij en waagde een schot. Dat belandde op de paal, maar via het hoofd van de keeper ging de bal alsnog in het doel. Daarmee was het met nog twintig minuten te gaan weer spannend.

Waar de Westlandia-supporters hoopten op de gelijkmaker, was het HSC'21 dat richting het einde met een paar uitvallen grote kansen kreeg op de 3-1. Doelman Joey Boom voorkwam echter dat de thuisploeg verder uitliep. Daarmee bleef het bij 2-1.

Doordat concurrent Hollandia wél won, eindigt Westlandia het seizoen als hekkensluiter. Volgend seizoen speelt de ploeg weer in de hoofdklasse.