Twitter SV Den Hoorn

SV Den Hoorn verliest wedstrijd om kampioenschap

SV Den Hoorn is er in het laatste seizoen op de zondag niet in geslaagd kampioen te worden van de eerste klasse B. De uitwedstrijd tegen Unitas'30 eindigde in 1-0 en daarmee staan de Brabanders na 24 wedstrijden bovenaan.

In Etten-Leur speelden de nummers één en twee tegen elkaar. Het verschil was één punt in het voordeel van Unitas'30 en daarmee was een overwinning voor Den Hoorn noodzakelijk. Ondanks grote kansen voor de Midden-Delflanders, ging de zege naar Unitas'30.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen voor de overwinning gingen. Zeker in de beginfase werd er gevoetbald op het scherpst van de snede. Halverwege de eerste helft zakte het wat in, al was de thuisploeg voetballend iets beter. Vlak voor rust waren er nog twee levensgrote kansen voor Unitas: eerst had keeper Robert-Jan Kuipers de bal niet klem bij een afstandsschot, maar werd de bal weggewerkt door de verdediging. Niet veel later was Kuipers alert op een hard schot van de Brabanders. Zo voorkwam hij de openingstreffer.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar richting het einde kreeg Den Hoorn steeds meer de overhand. Het leidde tot meerdere grote kansen. Zo leek een hoekschop te worden gepromoveerd tot doelpunt, maar ging de bal via de binnenkant van de paal uit het doel. Unitas leek daarna steeds vaker tijd te rekken, maar de Midden-Delflanders lieten zich daar niet door afleiden en gingen vrolijk door met het creëren van kansen. Het hoopte in de slotfase zelfs nog op een strafschop, toen Donny Slot in het vijandelijke doelgebied werd neergehaald. Protest bij de scheidsrechter bleek echter tevergeefs.

Enkele minuten voor tijd was er nog een hoogstandje, toen keeper Kuipers een vrije bal vanaf eigen helft net naast het vijandelijke doel schoot. Uit de daaropvolgende aanval was het diep in blessuretijd uiteindelijk toch de thuisploeg die de winnende treffer maakte.

Daarmee eindigt het laatste seizoen op zondag met een tweede plek. Na de zomer speelt SV Den Hoorn in de eerste klasse op zaterdag.