Archief
PR

PR

Sterk deelnemersveld NK 1 tegen 1

De organisatie achter het NK 1 tegen 1 bij korfbalvereniging Ondo in 's-Gravenzande heeft weer een aantal grote namen kunnen strikken. Het evenement wordt komende zondag, op eerste pinksterdag, gehouden.

Bij het NK 1 tegen 1 gaan twee spelers de strijd met elkaar aan in een cirkel van dertien meter. Steeds is één van de spelers 45 seconden aanvaller en de ander verdediger en andersom. Het evenement is in 1998 ontstaan.

De laatste editie was in 2019, met winnaar Momo Stavenuiter van Blauw Wit uit Amsterdam. Door de coronapandemie werd het NK de afgelopen twee jaar niet gehouden, maar dit weekend is het dus weer terug. Belangrijkste kanshebbers zijn internationals Olav van Wijngaarden (PKC), Koen van Roekel (DVO) en Ran Faber (LDODK), evenals Bo Oppe (KCC). Regionale deelname is er ook; zo doen Wouter Wildschut (oud-Ondo, nu Fortuna), Hugo Meijer (Ondo) en Laurens Verbaan (Valto) mee.
Bij de junioren doet onder andere de laatste winnaar bij de B-aspiranten, Koert Ridder (Valto) mee, net als Daan Daenen en Freek van Duijvenboode (beiden Ondo).

"Het kost ieder jaar veel tijd, maar als je zo’n deelnemersveld kan presenteren ben ik daarop voorhand al trots op", vertelt organisator en zesvoudig winnaar Barry Schep. In 2019 kwamen de topspelers aan per helikopter. "En ook nu hebben we weer een spectaculaire opkomst", vertelt de oud-international.

De junioren beginnen zondag om 11.30 uur, de senioren om 14.00 uur. Entree is gratis bij Ondo in ‘s-Gravenzande.

Het NK 1 tegen 1 is onderdeel van het overkoepelende NorthSea Tournament van Ondo, het Pinkstertoernooi dat plaatsvindt van vrijdag tot en maandag, waarbij recreatieve korfballers op zaterdag en maandag hun toernooi spelen en drie avonden feesten.