Archief
Oranjefeesten Kwintsheul

Nieuw parcours Oranjeloop Kwintsheul

De deelnemers aan de VerkadeKlimaat Oranjeloop in Kwintsheul krijgen dit jaar een nieuw parcours voorgeschoteld. Volgens de organisatie is de nieuwe route aantrekkelijker én verkeersvriendelijker.

De lopers gaan nu vanaf de Hoenderparklaanlaan (start 10 kilometer bij De Imker) via de Grutto naar de Van Luyklaan, waar ze over het fietspad lopen. Na het tunneltje onder de Westlandroute gaat de terugweg over de Lange Wateringkade en Hoenderparklaan. De 5 kilometer finisht direct bij het veldje aan de Kievit, de 10 kilometer-lopers doen het rondje twee keer.

Oude parcours

Het oude parcours liep over de Leeuwerik, Grutto, Hoenderparklaan, Hooghe Beer, Harteveldlaan en Middel Broekweg.

Premie

Voor de snelste man en vrouw op de 10 kilometer ligt een premie van 100 euro klaar. Dat bedrag is al jaren beschikbaar voor de atleet die het parcoursrecord verbetert. Omdat er nu een nieuw parcours is, wordt het geld sowieso uitgekeerd.

Ook dit jaar wordt het Open Westlands jeugdkampioenschap gehouden. De twee categorieën voor jongens en meisjes zijn t/m 8 jaar (700 meter) en van 9 t/m 12 jaar (1,4 km). Beide parcoursen lopen rond het grasveldje aan de Kievit.

De Oranjeloop is dit jaar op vrijdagavond 17 juni.