WOS/Martijn Molenaar

Zondagelftal Westlandia op rand van degradatie

Het zondagteam van Westlandia heeft de uitwedstrijd tegen Hercules met 6-3 verloren. Met nog twee wedstrijden te gaan is directe degradatie naar de hoofdklasse heel dichtbij.

De Naaldwijkers begonnen in Utrecht goed aan de wedstrijd, maar kwamen door slap verdedigen al na vijf minuten op achterstand. Mark van der Zalm bracht Westlandia nog wel op gelijke hoogte, maar bij rust leidde Hercules met 2-1. Na tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs op 3-1.

Onbedoeld doelpunt

Met nog een half uur op de klok, scoorde Westlandia de aansluitingstreffer, al was dat niet zo bedoeld. Na een scheidsrechtersbal wilde Hercules de bal terugspelen op de keeper. Westlandiaan Desley Bransen dacht daarbij te helpen, maar schoot de bal in het doel. Dat werd door de Utrechters als onsportief ervaren, waardoor er een opstootje ontstond.

Na een kwartier onderbreking, kon de scheidsrechter de wedstrijd weer hervatten. De ploegen waren overeengekomen dat Hercules vanaf de aftrap een doelpunt cadeau zou krijgen.

Neville Ogidi Nwankwo dacht in de slotfase zijn ploeg met de 4-3 nog terug in de wedstrijd te brengen, maar niet lang daarna werd het nog 5-3 en in blessuretijd zelfs nog 6-3.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak met trainer Cesco Agterberg:

Drie punten achterstand

Westlandia staat met nog twee wedstrijden te gaan op de laatste plaats. Daarmee zou het - net als de nummer 17 - aan het einde van dit seizoen direct degraderen. De achterstand op nummer 16 Hollandia is nu drie punten. De nummers 15 en 16 spelen aan het einde van dit seizoen nog nacompetitie voor handhaving. De veilige plek 14 is al niet meer haalbaar.

SVC'08 - Westlandia 3-0 (1-0)
De wedstrijd werd afgelopen zaterdag in de eerste helft gestaakt vanwege een schouderblessure van Dennis Verbeek, waarbij zelfs de ambulance eraan te pas moest komen. Het restant werd woensdagavond gespeeld.