Archief
Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam

Overman tekent eerste profcontract bij Sparta Rotterdam

Voetballer Gaultiér Overman heeft deze week zijn eerste profcontract ondertekend bij Sparta Rotterdam. De linksback uit Maassluis tekende voor één jaar, met een optie voor nog een seizoen.

De 21-jarige verdediger kwam in de zomer 2020 over van FC Dordrecht. In Rotterdam speelde de Maassluizer de afgelopen twee jaar voornamelijk in Jong Sparta, dat uitkomt in de tweede divisie. Begin dit seizoen mocht hij wel al zijn debuut maken bij het eerste. Tijdens de eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht mocht hij enkele minuten invallen. Twee weken later kreeg hij tegen Go Ahead Eagles zelfs een half uur speeltijd.

"Ik denk dat ik dit jaar mijn stinkende best heb gedaan en dan is het mooi dat dit wordt beloond met een contract", zegt Overman op het clubkanaal van Sparta. Hij gaat zich nu eerst richten op de laatste twee competitiewedstrijden en daarna heeft hij vakantie. "Volgend jaar zit ik hopelijk tijdens de voorbereiding bij het eerste, zodat ik kan laten zien wat ik kan. Laten zien dat ik van waarde kan zijn voor Jong Sparta, maar ook voor het eerste."

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis