Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers verliezen Trophy Poule-finale

De rugbyers van The Hookers hebben vanmiddag de finale van de Trophy Poule verloren. Uit bij Oisterwijk Oysters werd het 28-24.

The Hookers en Oisterwijk Oysters waren de twee beste ploegen van deze degradatiepoule. Beide clubs hadden al hun zes voorgaande wedstrijden gewonnen. Normaal gesproken zou de wedstrijd van vanmiddag alleen deel uitmaken van het reguliere seizoen, waarna er nog een seizoensfinale zou volgen. Maar de clubs waren overeen gekomen om van deze wedstrijd de finale te maken. Oisterwijk kreeg dus het thuisvoordeel. "Dat heeft helaas voor ons niet goed uitgepakt", zegt Justin van Boven, die geblesseerd moest toekijken.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar door een aantal penalty's kwam de thuisploeg al snel op een 9-0 voorsprong. The Hookers kwam in de eerste helft nog terug tot twee punten achterstand en had ook in de tweede helft nog kansen om de wedstrijd te winnen. In de slotfase leek het er zelfs op dat dat ook daadwerkelijk ging gebeuren. De ploeg uit Hoek van Holland had één punt voorsprong. "Helaas hebben we nog één try weggegeven", aldus Van Boven.

Beluister het gesprek met Justin van Boven:

Hiermee eindigt The Hookers in de Trophy Poule dus op de tweede plaats. Volgend seizoen is het de bedoeling dat de Hoekenezen gaan meedoen om de bovenste plaatsen.