Archief
WOS

Westland en Midden-Delfland laten zich van sportieve kant zien

Het centrum van Naaldwijk was zaterdag één sportief feestje. Daar werd het eerste Westlands Sportfestival gehouden. Volgens de organisatie een groot succes.

Bezoekers konden allerlei sporten uitproberen: van badminton tot kickboksen en ook de G-sport was aanwezig, bijvoorbeeld met rolstoelhandbal. In totaal vijftien sportverenigingen presenteerden zich.

De Westlandse burgemeester Bouke Arends opende de dag, samen met topschaatsster Dione Voskamp. Er was een sportieve uitdaging voor de topsporters en andere genodigden: wie kon het snelste 200 meter afleggen op een roeiapparaat? Dat bleek uiteindelijk de Nederlands kampioen judo, Coen van Winden uit De Lier.

Volgens voorzitter Edwin Zuidgeest van organisator Topsport Westland hebben bijna alle bezoekers meerdere sporten uitgeprobeerd en zijn er ook diverse afspraken gemaakt voor proeflessen en introductietrainingen. Zijn bestuurscollega Ben van der Valk laat weten dat het evenement voor herhaling vatbaar is.

WOS Sport sprak zondag met Ben van der Valk:

Schaatsster Dione Voskamp deed de roeichallenge. WOS

Sportief Midden-Delfland Week

Ook in Midden-Delfland kwamen mensen zaterdag in beweging. Wethouder Wendy Renzen opende bij Park 015 in Schipluiden de Sportief Midden-Delfland Week.

Tijdens deze week, die nog duurt tot en met zaterdag 21 mei, openen (bijna) alle verenigingen en beweegaanbieders hun deuren voor alle inwoners van Midden-Delfland. Mensen kunnen dus vrijblijvend en geheel kosteloos kennismaken met het sportieve aanbod in de regio. Er is een programma voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Alle info is te vinden op Sportiefmiddendelfland.nl.