Archief
LTC Naaldwijk

LTC Naaldwijk

LTC Naaldwijk houdt kampioensteam bij elkaar

Tennisvereniging LTC Naaldwijk begint komend weekend met een sterke selectie aan de eredivisie voor mixteams. Er zijn amper personele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

De Westlandse club behaalde toen voor het eerst in haar historie de landstitel. Er werd afgerekend met Leimonias uit Den Haag. Vanwege de coronapandemie werd de eredivisie vorig jaar overigens uitgesteld naar september. Dit jaar is de competitie traditioneel in mei.

"We spelen in principe met hetzelfde team als vorig jaar, al was dat wel een puzzeltje", zegt Pieter Eenhoorn namens de technische commissie van LTC Naaldwijk, in gesprek met WOS Sport. "Of iedereen er altijd op alle dagen kan zijn, hangt ook af van de competities in de andere landen en hoe het verloopt in Parijs (daar begint volgende week zondag Roland Garros, deze week zijn de kwalificaties, red.)."

Het team bestaat in de basis uit Jelle Sels, Gijs Brouwer, David Pel, Eva Vedder en Ysaline Bonaventure. Arko Zoutendijk en Michaëlla Krajicek doen de coaching. "En als het nodig is, kunnen zij ook nog spelen", aldus Eenhoorn, die weet dat het lastig is om een team bij elkaar te houden. "Vorig jaar hadden we het geluk dat we in het najaar speelden. Daardoor waren de spelers beter beschikbaar." De Belg Jeroen Vanneste is er dit jaar bijvoorbeeld niet bij, omdat hij in dezelfde periode competitie speelt in Oostenrijk. Dat was vorig jaar niet het geval. "En Ysaline Bonaventure staat in de kwalificatie van Roland Garros. Als ze daar doorheen komt, speelt ze het hoofdtoernooi. Met dat soort belangen moet je rekening houden", weet Eenhoorn.

Beluister het hele gesprek met Pieter Eenhoorn:

Kanshebber

Eenhoorn ziet Naaldwijk ook dit jaar als een van de kanshebbers voor de titel. "De tegenstand zal komen van Leimonias, Zandvoort en Alta. Vlak daarbij nieuwkomer Baarn ook niet uit, want die hebben best een aardige lijst met spelers. Maar in principe moet het met deze spelers weer kunnen. Als we geen blessures hebben en iedereen is in vorm, dan maak je weer een kans."

Speeldata

De eredivisie begint komend weekend. Deze wedstrijden staan op het programma:
Zaterdag 21 mei: Rapiditas - LTC Naaldwijk
Zondag 22 mei: Baarn - LTC Naaldwijk
Zaterdag 28 mei: LTC Naaldwijk - Leimonias
Zondag 29 mei: LTC Naaldwijk - Berkenrode
Dinsdag 31 mei: LTC Naaldwijk - Alta
Donderdag 2 juni: Zandvoort - LTC Naaldwijk
Zaterdag 4 en zondag 5 juni: Play-offs om landskampioenschap