Archief
Carry Wilmink

Fors minder inschrijvingen voor halve marathon Maassluis

De Ruitenburg Halve Maassluis wordt komende zondag na een jaar afwezigheid weer georganiseerd. Maar het aantal voorinschrijvingen valt vooralsnog flink tegen.

Dat zegt Ron van den Berg van de organiserende atletiekvereniging AV Waterweg in gesprek met WOS Sport. De wedstrijd wordt normaal gesproken gehouden in januari, maar is vanwege de coronamaatregelen eenmalig verplaatst naar mei. "Het ritme is eruit. Normaal gesproken zitten we in de voorbereidingsperiode van de marathon; men loopt allemaal halve marathons in voorbereiding op de marathon. In 2020 hadden we wel 900 voorinschrijvingen en kwamen er 800 mensen meedoen."

Dat is nu een stuk minder. "Nu zitten we pas op 200 voorinschrijvingen, al komt er nog wel wat bij deze week. Maar we hadden gedacht dat het niet zoveel zou schelen." Wat de oorzaak van de tegenvallende belangstelling is, weet Van den Berg niet. "Wel kregen we een aantal keer de opmerking dat de Ruitenburg Halve afgelast zou zijn. Maar waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat de Ruitenburg Halve Westland, die eind maart had moeten plaatsvinden, wel is afgelast. Op Google staat er dan Ruitenburg Halve afgelast, maar wij zijn niet Ruitenburg Halve Westland, maar Ruitenburg Halve Maassluis. Die verwarring kan nog meegespeeld hebben." Volgens Van den Berg hebben andere hardloopwedstrijden ook te maken met een kleiner deelnemersveld.

In Maassluis kun je zondag meedoen aan de 5 en 10 kilometer en de halve marathon. Het parcours gaat door de Oranjepolder.

Beluister het hele gesprek met Ron van den Berg:

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis