Archieffoto

Archieffoto

Valto verslaat Vriendenschaar, Ondo wint bij koploper

De korfballers van Valto hebben de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar gisteren zonder al te veel moeite gewonnen.

Na de nederlaag tegen SDO drie weken geleden, hadden de Lierenaars wat goed te maken. Daarvoor was het wat lager geklasseerde Vriendenschaar een goede tegenstander. Valto speelde een sterke eerste helft en ging rusten met 13-5. Daarmee was de basis voor de overwinning wel gelegd, vindt trainer Mark Tissink. "De tweede helft was ietsje minder, maar we zijn niet meer in gevaar gekomen." Het werd 21-16

Valto staat nu derde, met een achterstand van twee punten (en een wedstrijd meer gespeeld) op koploper HKC. Die ploeg komt volgende week op bezoek in De Lier.

Beluister het hele gesprek met Mark Tissink:

Ondo brengt spanning in titelstrijd

Het 's-Gravenzandse Ondo heeft bovenin de eerste klasse E goede zaken gedaan. De ploeg won nipt (14-15) bij koploper ALO en daarmee is de strijd om het kampioenschap extra spannend geworden. Het verschil tussen ALO en achtervolgers Ondo en Sporting Trigon is nog maar één punt.

Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Ondo treft alleen nog teams die lager staan op de ranglijst, ALO speelt volgende week tegen Sporting Trigon.