Archief
Paul Vis

Zes handbalsters Quintus beëindigen loopbaan

Het eerste damesteam van handbalvereniging Quintus moet het volgend seizoen doen zonder acht vaste krachten. Zes van hen stoppen helemaal met tophandbal.

Doelvrouw Esther de Vos, Iris van Aalst, Anouk Zwinkels, Angelique van Duijvenbode, Lois Strik en Celine Michielsen beëindigen hun loopbaan. Michielsen - haar vader Fred is coach van Quintus 1, gaat zich meer richten op het trainersvak. Eerder werd al bekend dat Fem Boeters en Amber Verbraeken de overstap maken naar de Duitse competitie. Verder neemt ook oud-selectiespeelster Suzie Otten, dit seizoen spelend in Quintus 2, afscheid van de handbalsport.

Zes spelers weg bij heren

Ook bij de herenselectie zal er voor een deel moeten worden gewerkt aan een nieuwe ploeg. Hidde van Oorschot vertrekt naar Aalsmeer en daarnaast stoppen er vijf basisspelers: doelman Paul Vis, Ard Vollebregt, Alex Koop en Yannick Boers en Pieter van der Velden spelen na dit seizoen niet meer op hoog niveau.

Quintus gaat alle vertrekkers en stoppers op een later moment nog in het zonnetje zetten.

Nog een paar wedstrijden

Voor beide teams zit het seizoen er bijna op. De dames spelen nog twee wedstrijden tegen VZV, waarin de derde plaats in de eredivisie op het spel staat. De heren hebben in de HandbalNL League nog vier wedstrijden voor de boeg, al is degradatie naar de eredivisie al bijna onvermijdelijk.

In WOS Sport ging het afgelopen donderdag onder andere over de ontwikkelingen bij Quintus: