WOS/Stefan van Eijk

Westlandia wint derde wedstrijd op rij

Het zondagelftal van voetbalclub Westlandia heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Hoogland met 4-1 gewonnen.

De Naaldwijkers waren op eigen veld de betere ploeg, maar hadden in de eerste helft lang moeite met scoren. Tot in de slotfase. Toen zorgden Mark van der Zalm (strafschop) en Ouanis Kellouh voor een 2-0 ruststand. De ploeg van trainer Cesco Agterberg nam dat goede gevoel mee naar het begin van de tweede helft, want binnen vijf minuten lag de bal wederom in het Hooglandse doel. Dit keer was het Hidde van der Arend, voor rust nog aangever van de 2-0, die een vrije trap met zijn hak binnentikte.

Tien minuten voor het einde maakte Hoogland uit een strafschop nog de 3-1 en ging daarna nog op zoek naar meer, maar in de slotfase was het Delvin Pinheiro die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Westlandia leek een aantal weken geleden hard op weg naar degradatie uit de derde divisie, maar na drie zeges op rij is alles weer mogelijk. De Naaldwijkers zijn inmiddels opgeklommen van de achttiende en laatste plaats naar de gedeelde zestiende plaats en treffen de komende weken twee andere concurrenten: DEM en JOS Watergraafsmeer. Er zijn in totaal nog vijf wedstrijden te gaan.

Den Hoorn houdt zicht op titel

Streekgenoot SV Den Hoorn boekte vanmiddag een 3-0 overwinning op het Haagse VUC. Na een matige eerste helft, zorgde Donny Slot vlak na rust voor de eerste treffer op het E.R. van Dijk Sportcomplex in Midden-Delfland. Bas de Joode en Noah Barends zorgden in de laatste twintig minuten voor de eindstand.

Den Hoorn heeft een punt minder dan koploper Unitas'30, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Unitas'30 versloeg vanmiddag overigens de nummer 3 DHC. Den Hoorn kan niet promoveren, omdat het na dit seizoen overstapt naar de zaterdagafdeling.