WOS/Martijn Molenaar

Velo naar halve finale Westland Cup

Voetbalclub Velo heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de Flynth Westland Cup.

Op het terrein van gastheer VV Naaldwijk was de eersteklasser met 4-3 te sterk voor Sportclub Monster, dat uitkomt in de derde klasse.

Het niveauverschil was vooral in de eerste helft erg duidelijk. De Wateringers maakten al na twee minuten het eerste doelpunt via Roderik Meinema. De aanvaller tekende ook voor de tweede treffer. Na een doelpunt van Sergi Roeleveld stond het bij rust 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft ging Monster op jacht naar een tegentreffer, maar het was Roeleveld die na 70 minuten de 4-0 op het bord zette. In het laatste kwartier liet Velo het wat lopen en kon Monster nog drie keer scoren. Via Emiel Nieburg en twee keer Thijme van der Arend werd het 4-3.

In de halve finale speelt Velo tegen de winnaar van Westlandia (zo.) - Maasdijk.