WOS/Johan Voskamp

Westlandia pakt winst na spannende ontknoping

Het zondagelftal van Westlandia heeft in de strijd tegen degradatie belangrijke punten gepakt. De thuiswedstrijd tegen Dongen eindigde in een late overwinning.

Na een slechte reeks verlieswedstrijden (op woensdagavond 30 maart zegevierde het voor het laatst), kon de club uit Naaldwijk eindelijk weer een wedstrijd winnen. In de wedstrijd tegen Dongen kwam Westlandia al snel op voorsprong, in de zevende minuut was het Hidde van der Arend met de openingstreffer. Na de 1-0 voerde Dongen flink de druk op, maar kon in de eerste helft niet meer scoren.

Na de rust was het Dongen dat de druk op bleef voeren, en in de 55ste minuut de gelijkmaker op het scorebord zette. Twee minuten later ging het even helemaal mis met Westlandia en maakte Dongen de 1-2. Westlandia leek de wedstrijd uit handen te gaan geven, maar vlak voor het einde van de reguliere speeltijd werd Jedsel Markes neergehaald in de 16 meter. Westlandia kreeg een penalty en Markes benutte die. In de absolute slotfase maakte Van der Arend zijn tweede en en bleven de drie punten alsnog in Naaldwijk.

Westlandia blijft met 22 punten hekkensluiter, de achterstand op Hollandia is vijf punten. Concurrent Hoogland won ook en heeft 28 punten. Volgende week zaterdag reist Westlandia af naar Gorichem, voor de wedstrijd tegen Unitas.

Den Hoorn nog steeds in de titelstrijd.

SV Den Hoorn blijft winnen. In eigen huis kreeg het Olympia op bezoek. Al in de allereerste minuut kopt Donny Slot de 1-0 binnen. Heel lang lijkt het 1-0 te blijven, pas in de 86ste minuut verdubbelde Daan Kluyskens de stand.

Olympia had hier en daar nog wel wat kansen, een afstandsschot op de lat bijvoorbeeld, maar uiteindelijk had de ploeg uit Den Hoorn niet heel veel moeite met de tegenstander.

Met deze overwinning blijft SV Den Hoorn nog meedoen om de strijd om de titel. Koploper Unitas'30 liet met een gelijkspel punten liggen. Dat betekent dat de hele top-3 nu evenveel punten heeft (33), alles is dus nog mogelijk.