Quintus-dames lijken uitgespeeld in titelstrijd

De handbalsters van Quintus lijken het landskampioenschap te kunnen vergeten. Gisteravond verloor de ploeg met 30-27 van Venlo.

De dames uit Kwintsheul hadden twee weken geleden nog in eigen huis gewonnen van de sterkste tegenstander in kampioenspoule B. Daarmee was Quintus Venlo tot op één punt genaderd. De Westlandsen hadden bij een nieuwe overwinning de finale om de landstitel (tegen VOC) kunnen ruiken.

Quintus kwam dan ook goed uit de kleedkamer en stond snel op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg was daarvan niet uit het veld geslagen en kwam terug in de wedstrijd. Bij rust had Venlo een marge van vijf doelpunten opgebouwd: 16-11. In de tweede helft bleef de Limburgse ploeg aan de leiding, hoewel Quintus nog even dichtbij kwam. De eindstand was dus 30-27.

Het gat tussen beide ploegen is weer opgelopen naar drie punten. Zowel Quintus als Venlo speelt in de komende weken nog tegen Volendam en SEW. Quintus moet beide wedstrijden winnen om nog kans te maken op de finale, maar moet dan hopen op twee keer een misstap van Venlo.

Heren Quintus redden het niet tegen Volendam

In de HandbalNL League staan de heren van Quintus nog altijd onderaan. Gisteren ging de ploeg in eigen huis onderuit tegen Volendam: 26-31.

Het was lang spannend in de Eekhouthal in Kwintsheul. Het verschil was in de eerste helft meestal maar één doelpunt. Bij rust stond er een stand van 15-14, in het voordeel van de thuisploeg, op het bord. De gasten uit Noord-Holland begonnen echter goed aan de tweede helft en stonden na tien minuten met 21-18 voor. Daarna liep de score snel op, tot zelfs 20-28. Quintus kwam in het slot nog wel iets terug, maar was niet meer bij machte om een punt uit het vuur te slepen.

Quintus is na vier duels nog puntloos en lijkt met Hurry Up (1 punt) te gaan strijden tegen degraatie. Volgende week treffen de twee ploegen elkaar in Zwartemeer.