WOS/Gerard van Dijk

Westlandia opnieuw met lege handen, MSV'71 'verliest' met gelijkspel

Westlandia-zondag heeft op tweede paasdag in Veghel de competitiewedstrijd tegen Blauw Geel '38 met 4-0 verloren.

Westlandia moest vandaag uit tegen middenmotor Blauw Geel '38. In het Noord-Brabantse Veghel kwam de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong en halverwege de eerste helft werd deze uitgebreid tot 2-0.

Na de rust kon Blauw Geel uitlopen naar 3-0. "Wederom een moeilijke middag voor het jeugdige Westlandia", liet een clubreporter toen via Twitter weten. Een paar minuten voor het eindsignaal werd de uitslag nog op 4-0 bepaald.

MSV '71

In de vierde klasse F ontving MSV’71 mede-titelkandidaat Houtwijk. Bij een overwinning hadden de Maassluizers de koppositie kunnen overnemen en tevens een periodetitel kunnen pakken.
Bij de rust zag het er nog niet naar uit dat het heel erg spannend zou worden aan de Albert Schweitzerdreef, want Houtwijk pakte in de eerste helft een voorsprong van 0-2.

MSV '71- Houtwijk MSV '71/Aad Cordia

Na de thee kon Jack van der Vlugt de achterstand terugbrengen tot een hoopvolle 1-2 en vervolgens was het tijd voor Joël Meijnckens. Hij maakte niet alleen de gelijkmaker, maar kon, met nog tien minuten te spelen, MSV’71 zelfs op voorsprong brengen: 3-2. Maar helaas voor de Maassluizers: vlak voor tijd scoorde Houtwijk de 3-3.
Niet alleen blijft MSV’71 tegen een achterstand van drie punten aankijken, het liep door het gelijkspel ook de periodetitel mis, die nu naar het Haagse VCS is gegaan.
Volgend weekeinde wordt door MSV '71 het uitgestelde gouden jubileum gevierd met een megafeest.

Excelsior Maassluis

Met de uitoverwinning tegen IJsselmeervogels had Excelsior Maassluis zaterdag een prima start van het paasweekeinde. Vandaag kwam TEC uit Tiel op bezoek. Nino van den Beemt zag na ruim een kwartier spelen de keeper van de bezoekers te ver voor zijn goal staan: een pegel vanaf de middellijn leidde tot 1-0. In de 37e minuut kon keeper Jean-Paul van Leeuwen zich onderscheiden bij het stoppen van een vrije schop van TEC.
In de tweede helft ging diezelfde Jean-Paul niet vrij uit bij een geslaagde doelpoging van Gino Bosz namens TEC: 1-1.
Tegen het einde van de wedstrijd was er nog een opstootje op het middenveld, waarbij de scheidsrechter twee gele kaarten uitdeelde. Aan de stand veranderde niks meer: 1-1

FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande- Scherpenzeel WOS/Leo Boon

Op zaterdag had FC 's-Gravenzande de uitwedstrijd bij Rijnvogels verloren. Vanmiddag wachtte thuis Scherpenzeel.
In de 17e minuut bracht Frank Broos, koppend uit een corner van Sander Koeleman, de thuisploeg op voorsprong. Die 1-0 werd ook de ruststand.
Kort na de hervatting ging Broos voor een verdubbeling van de marge, maar hij knalde de bal op de paal. Enkele minuten later kwam FC 's-Gravenzande goed weg bij een verdedigingsfout.

Het was toch weer Frank Broos die nogmaals kon scoren voor FC 's-Gravenzande. Dat deed hij via een intikker op aangeven van Twan van Meerten, met nog enkele minuten op de klok. Eindstand 2-0.

Excelsior Maassluis – TEC 1-1 (1-0)