WOS/Martijn Molenaar

Geen promotie Westlandse korfballers

De eerste teams van korfbalclubs Valto en Ondo zijn er gisteravond niet in geslaagd te promoveren.

Het Lierse Valto streed met De Meervogels om een plek in de hoofdklasse. Na het gelijkspel (16-16) vorige week in eigen huis, waren er voor de return in Zoetermeer nog volop kansen.

In de eerste helft kwam de thuisploeg al snel met 5-2 voor, maar bracht Valto de stand daarna op 6-7. Richting de rust nam De Meervogels echter weer het heft in handen en stond het halverwege 13-10.

Na de theepauze probeerde Valto zich terug te knokken, maar dat bleek tevergeefs. De Zoetermeerders speelden veel soepeler en alles viel goed. Uiteindelijk stond er een 26-20 eindstand op het scorebord. En dus blijft Valto in het komende zaalseizoen actief in de overgangsklasse.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met trainer Mark Tissink:

Ondo heeft niets aan gelijkspel

Ondo moest in de eigen Westlandhal in 's-Gravenzande tegen het Haagse Achilles de 22-18 nederlaag uit het eerste duel goedmaken. De winnaar speelt volgend seizoen in de overgangsklasse.

De Westlanders begonnen goed en stonden na tien minuten al met 5-0 voor. Achilles kwam echter terug en dat gebeurde elke keer als Ondo op voorsprong kwam. Richting het einde van de wedstrijd had de thuisploeg opnieuw een marge van vijf punten en kon er nog even gehoopt worden, maar de eindstand was een 20-20 gelijkspel.

Voor Ondo dus geen plek in de overgangsklasse, maar het blijft in de eerste klasse.