Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Opnieuw verlies Rus, Nederlandse tennissters ten onder

De Nederlandse tennissters hebben de landenwedstrijd tegen Spanje verloren. Door de nederlaag van Arantxa Rus vanmiddag is de 0-3 tussenstand niet meer in winst om te zetten.

Rus, die gisteren met 2-6 en 6-7 onderuit ging tegen Nuria Parrizas-Diaz, begon tegen Sara Sorribes Tormo niet goed. De eerste set was in no time gespeeld: 0-6 voor de Spaanse. De Monsterse Rus herstelde zich daarna wel. Tot een 2-3 stand behielden beide speelsters hun servicegame. Daarna volgenden twee breaks: 2-4 en 3-4, waarna Rus er in haar eigen servicegame weer 4-4 van maakte.

Het werd daarna echter 4-5 en met een nieuwe break won Sorribes Tormo de set en dus de wedstrijd.

Billie Jean King Cup

De wedstrijd tussen Nederland en Spanje wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch en maakt onderdeel uit van de Billie Jean King Cup. Spanje plaatst nu zich voor de Billie Jean King Cup Finals. Nederland wacht een duel in de play-offs voor een plek in de qualifiers van 2023.

Het tweede enkelspel, van Lesley Pattinama-Kerkhove tegen Parrizas-Diaz, is door de 0-3 tussenstand niet gespeeld. In plaats daarvan staat alleen het dubbelspel nog op het programma. Arianne Hartono en Demi Schuurs spelen daarin tegen Rebeka Masarova en Aliona Bolsova.