WOS/Ruud de Jong

Kleine zege levert Monster koppositie op

Sportclub Monster heeft in de derde klasse B de koppositie overgenomen van FC Skillz. In een onderling duel in Wateringse Veld werd het 0-1.

In de eerste twintig minuten was Skillz beter, maar door een doelpunt van Jordi van Maanen na een klein half uur nam Monster de overhand. Met een niet onverdiende voorsprong ging het ook de rust in. In de slotfase was het voor Monster zaak om de 0-1 vast de houden. Het kwam een paar keer goed weg toen Skillz wat aandrong. De Monsternaren hielden stand en de beloning is dus koppositie in de derde klasse B.

Ook waren er twee derby's in die klasse. Lyra en Verburch hielden elkaar op 0-0 Verburch kreeg de meeste kansen, maar kwam in de slotfase nog een paar keer goed weg. Schipluiden won een gezapig duel in de middenmoot tegen KMD met 2-1. De Midden-Delflanders kwamen op voorsprong door een kopbal van Chris van Beurden. Daarna kwam uit het niets KMD terug in de wedstrijd door een stiftje van Dylan Groen. Dit duurde echter niet lang. Na balverlies van KMD besliste Rick Schilperoort de stand in het voordeel van Schipluiden.

Westlandia (zondag) heeft weinig aan gelijkspel

Hekkensluiter van de derde divisie Westlandia heeft vanmiddag een punt gepakt tegen het sterke Quick. Het bleef 0-0 op sportpark De Hoge Bomen. De Naaldwijkers hielden goed stand en kregen ook een aantal goede kansen. Het ontbrak alleen aan het afmaken van de mogelijkheden. Door overwinningen van directe concurrenten Hoogland en Hollandia wordt de situatie er voor Westlandia alleen maar slechter op.

IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis 0-2 (0-1)