Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Arantxa Rus dit weekend eerst tegen Parrizas-Diaz

Arantxa Rus speelt in de Billie Jean King Cup-wedstrijd tussen Nederland en Spanje op vrijdag eerst tegen Nuria Parrizas-Diaz.

Dat heeft de loting vanmorgen uitgewezen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Inzet is deelname aan de Billie Jean King Cup Finals. De verliezer wacht een duel in de play-offs voor een plek in de qualifiers van 2023.

Rus is kopvrouw van de Nederlandse ploeg. De 31-jarige speelster uit Monster staat op dit moment 74ste op de wereldranglijst. Tegenstander Spanje heeft de twee absolute toppers Paula Badosa (WTA-3) en Garbiñe Muguruza (WTA-10) noodgedwongen thuis moeten laten vanwege fysieke problemen. In het enkelspel worden daarom Parrizas-Diaz (WTA-55) Sara Sorribes Tormo (WTA-49) ingezet.

Op vrijdag speelt Rus dus tegen Parrizas-Diaz, waarna Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-141) het opneemt tegen Sorribes Tormo. Een dag later zijn de rollen omgedraaid. Afsluitend staat nog het dubbelspel op het programma, met Arianne Hartono en Demi Schuurs tegen Aliona Bolsova en Rebeka Masarova.