Paul Vis

Paul Vis

Quintus-dames doen weer mee in titelstrijd

De handbalsters van Quintus hebben zich gisteravond terug geknokt in de strijd om de landstitel.

Door een overwinning op Handbal Venlo (30-28) is de spanning in de kampioenspoule weer helemaal terug. Vooraf hadden de Limburgers een voorsprong van drie punten, die is nu dus geslonken naar één.

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamer en zette direct een 4-1 voorsprong op het scorebord. De gasten kwamen echter terug en stonden halverwege de eerste helft aan de goede kant van de score. Bij rust was het 13-15.

Na een minuut of tien in de tweede helft stond Quintus weer voor (19-18) en de Heulsen bouwden dat zelfs uit naar 27-22. Daarmee leek de wedstrijd met nog tien minuten te gaan wel gespeeld. Vlak voor tijd bracht Venlo de spanning toch weer terug (28-28) en kon het alle kanten op. Toch was het Quintus dat er in de laatste minuten met de zege vandoor ging.

Over twee weken is de return in Venlo.

Nipt verlies heren

De heren van Quintus hebben in de HandbalNL League in eigen huis nipt verloren van Bevo: 28-30. In Kwintsheul waren de ploegen gelijk, al stond Quintus het merendeel van de wedstrijd wel op achterstand. De ruststand was 12-14.