Archief
FEI/Richard Juilliart

FEI/Richard Juilliart

Bram Chardon wint wereldbekerfinale in Leipzig

Bram Chardon heeft net als in 2019 de wereldbekerfinale vierspannen op zijn naam geschreven.

De menner uit Den Hoorn liet in het Duitse Leipzig onder andere de Australiër Boyd Exell (tweede) en de Belg Glenn Geerts (derde) achter zich.

De wereldbekerfinale is het hoogtepunt van het winterseizoen. Om daar mee te doen, moesten de menners zich in de voorbije maanden kwalificeren. Dat gebeurde overigens in een door corona uitgekleed seizoen. Er werden vooraf slechts vier wedstrijden verreden in plaats van de gebruikelijke zes. Chardon won wel een van die wedstrijden: hij was in december de beste in Genève.

Goed van start

De Midden-Delflander begon goed aan het finaleweekend. In de eerste omloop op vrijdag, die in het eindklassement voor de helft meetelde, was Chardon acht seconden sneller dan de nummer twee. In de tweede wedstrijd op zondag maakte Chardon echter een foutje, waardoor hij zijn comfortabele marge helemaal kwijtraakte. Voorafgaand aan de drive-off stond nu opeens Exell met 0,13 seconden voor in het klassement.

"Die allerlaatste ronde reed ik uit het boekje en hij maakte een fout en zodoende wist ik te winnen", aldus Chardon in gesprek met WOS Sport.

Beluister het hele interview met Bram Chardon: