Livestream Valto

Valto begint play-offs met gelijkspel

De korfballers van Valto hebben het eerste duel tegen De Meervogels om promotie naar de hoofdklasse gelijkgespeeld.

In De Lier kon geen van beide ploegen echt het verschil maken. Valto kwam als eerste op voorsprong, maar halverwege de eerste helft was de stand met 1-3 in het voordeel van de gasten uit Zoetermeer. De Meervogels bleef daarna nog enige tijd aan de goede kant van de score, maar in de laatste minuten voor rust kwam de thuisploeg terug tot een 8-6 stand.

In de tweede helft leken de Lierenaren lang op weg naar een zege, maar in de laatste tien minuten werd het van 15-11 toch nog 16-16.

Volgende week is de return in Zoetermeer. De winnaar speelt volgend seizoen in de hoofdklasse, de verliezer in de overgangsklasse.

Nederlaag voor Ondo

Het 's-Gravenzandse Ondo strijdt nog voor promotie vanuit de eerste klasse naar de overgangsklasse. Vandaag speelde het in het Haagse Zuiderpark een uitwedstrijd tegen Achilles. Het duel eindigde in een 22-18 nederlaag. Ondo moet volgende week in de eigen Westlandhal dus vier doelpunten goedmaken om te kunnen promoveren.