Archief
Eurosport

Eurosport

Steenbergen verrassend naar kwartfinales WK Darts

Dartster Priscilla Steenbergen heeft zich vanmiddag verrassend geplaatst voor de kwartfinales van het WK Darts van de WDF.

De 23-jarige Maasdijkse versloeg in de Lakeside Country Club in Frimley Green haar ervaren landgenote Anca Zijlstra (48), die als derde was geplaatst: 2-0.

Steenbergen begon zwak aan de wedstrijd. Zijlstra scoorde beter en was als eerste bij een finish. De Limburgse greep dan ook de eerste leg. Steenbergen kwam echter direct met een antwoord en gooide in haar eerste beurt van de tweede leg 180 en greep de leg uiteindelijk door 114 uit te gooien.

De Maasdijkse gooide daarna gewoonweg stabieler, al had ze in de derde leg moeite om de dubbels te raken. Eerst kon ze 120 net niet uitgooien, daarna lukte het niet met 20 en twee keer 2. In haar vijfde poging was het wel raak en stond het 1-2. Steenbergen won ook de vierde leg en daarmee dus ook de set.

Na een korte pauze kwam Zijlstra het beste uit de kleedkamers en greep de eerste leg. Steenbergen kwam echter terug tot 1-1 (48 uit in een leg met lage scores) en 1-2 (de Westlandse begon met 174 en gooide 50 uit), voordat haar tegenstandster de score weer gelijk bracht.
Steenbergen liet zich daarna niet beïnvloeden door haar zenuwen, gooide 64 uit en won daarmee de wedstrijd.

Vrijdag staat de kwartfinale op het programma, Steenbergen speelt dan tegen een Engelse: Kirsty Hutchinson of Jo Clements.