Mieke van Leeuwen

Valto verliest opnieuw van Sporting Delta

De korfballers van Valto eindigen in hun poule van de overgangsklasse als tweede. De Lierenaren verloren gisteren in eigen huis van koploper Sporting Delta: 17-20.

Na een kwartier spelen in de eerste helft stond het 5-5, maar daarna vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 10-5. De gasten uit Dordrecht kwamen echter terug tot 10-10. Valto ging rusten met een nipte voorsprong: 11-10.

Sporting Delta maakte er snel na rust 11-11 en 11-12 van en via 12-12 werd het 12-14. Met nog een kwartier op de klok was het nog spannend (14-15), maar in de laatste tien minuten kon de koploper nog iets uitlopen.

Valto en Sporting Delta mogen zich nu opmaken voor de play-offs om promotie naar de hoofdklasse tegen De Meervogels. Die wedstrijden worden de komende twee weekenden gespeeld.