Leo de Jong

Leo de Jong

SV Den Hoorn en DHC in evenwicht, Westlandia afgedroogd

SV Den Hoorn heeft de 'burenstrijd' met DHC niet kunnen winnen. Beide ploegen wisten één keer te scoren, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef.

De reeks van twee opeenvolgende winstpartijen werd hierdoor niet voortgezet door Den Hoorn.

Den Hoorn had in de eerste helft het overwicht. Echter opende DHC de score uit een vrije trap. Jeffrey van Roon benutte deze door de bal in de bovenhoek te schieten. In de tweede helft had DHC geen haast meer en dat zorgde ervoor dat het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. In de 76e minuut kreeg Den Hoorn een penalty, die door Robin Zwartjens werd benut. Den Hoorn zette toen nog aan, wist te scoren, maar zag die goal afgekeurd worden. Zodoende eindigde deze streekderby in een gelijkspel: 1-1.

Den Hoorn staat nu nog steeds vierde en heeft maar een paar dagen om bij te komen. Aanstaande woensdag komt koploper Unitas'30 namelijk op bezoek.

Westlandia afgedroogd

Westlandia wist afgelopen woensdag nog te winnen van concurent Hollandia, maar dat goede gevoel kon niet worden vastgehouden. Vandaag gingen de Naaldwijkers op bezoek bij UNA, maar werd daar volledig afgedroogd: 6-0.

Westlandia begon goed aan de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. In de zesde minuut kreeg UNA al een penalty. Deze werd benut door Serhat Koç door met een panenka keeper Bob van der Hoek te passeren. Diezelfde Koç wist na dertig minuten ook de 2-0 te maken door de bal er van dichtbij in te schuiven. Ook daarna kwam Westlandia een paar keer goed weg bij kansen van UNA.
De 3-0 viel in de 59e minuut. Tot overmaat van ramp blunderde de keeper ook nog, waardoor de 4-0 al snel volgde. Westlandia was het vervolgens helemaal kwijt en kon ook de 5-0 en de 6-0 niet voorkomen.

Westlandia staat nu weer laatste in de derde divisie en moet snel weer aan de bak, want woensdagavond komt nummer vijf, ADO'20, op bezoek.