Paul Vis

Paul Vis

Kleine nederlaag Quintus tegen BeNe-League-winnaar

De handballers van Quintus zijn de HandbalNL League begonnen met een Nederlaag tegen het Limburgse Lions.

In Sittard-Geleen hielden de mannen van trainers Jack van Lier en Geert Hinskens de schade tegen de kampioen van de BeNe-League enigszins beperkt. Het werd 'slechts' 30-25.

De Heulenaars konden de marge in de eerste helft over het algemeen klein houden. Het grootste verschil was drie doelpunten (12-9). Bij rust was de stand 16-14. In de tweede helft kon de thuisploeg nog iets verder uitlopen. Quintus kwam daarna niet heel dichtbij meer.

In de HandbalNL League maken de zes Nederlandse ploegen uit de BeNe-League met elkaar uit wie landskampioen wordt en wie degradeert.

Trainer Jack van Lier was een dag later tevreden:

Dames winnen nu wel

De dames van Quintus hebben na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Volendam, gisteravond wel gewonnen van SEW. In West-Friesland werd het 29-37.

Bij rust was de stand nog gelijk (16-16) en ook daarna ging het lang gelijk op. Pas in de laatste tien minuten nam Quintus echt afstand.

Quintus speelt in de kampioenspoule nu twee keer tegen Venlo, dat gestart is met drie punten extra en daarna beide wedstrijden won. Door de achterstand van drie punten zijn twee overwinningen nodig om nog kans te maken op een plek in de finale.