Archief
HV Westland

HV Westland

Forse nederlaag Westlandse hockeydames in Oosterhout

De hockeydames van HV Westland hebben in de eerste klasse een forse nederlaag moeten incasseren.

In Oosterhout stond de wedstrijd tegen De Warande op het programma, de nummer 9 van de competitie. HV Westland staat drie plaatsen lager en is hekkensluiter. Ondanks het beperkte verschil op de ranglijst, werd het in Brabant liefst 8-2.

Volgens coach Kai Been had HV Westland een flinke ziekenboeg en moesten er een aantal junioren worden ingevlogen. "We speelden tegen een ploeg, waar we op papier een 'normale' wedstrijd tegen moesten spelen, maar het tegendeel bewijst vanmiddag. Vorige week hebben zij 5-0 verloren en hadden wat goed te maken. Bijna elke bal die zij in de cirkel kregen, ging erin." HV Westland had een offday. "Het was een collectief falen."

WOS Sport sprak met trainer Kai Been:

Ook nederlaag voor heren

In de tweede klasse gingen de heren van HV Westland met 4-1 onderuit in Wassenaar tegen Groen-Geel. Ook hier was het verschil op de ranglijst klein (de nummer 5 tegen de nummer 7).

"Maar ik denk dat we vandaag een prima wedstrijd hebben gespeeld", zegt trainer Mathieu de Jong. "We kwamen met 1-0 achter door een mooi, maar lucky doelpunt, maar reageerden daarop door via Edgar van Rijswijk de 1-1 te maken." Vlak voor rust werd het nog wel 2-1.

De Naaldwijkers kwamen goed de kleedkamers uit voor de tweede helft, "maar door één onoplettend moment maakten zij de 3-1", zegt De Jong. De trainer vond zijn ploeg in het laatste gedeelte van de wedstrijd de betere, maar uiteindelijk werd het toch nog 4-1. "De eindstand is ietwat geflatteerd."

Beluister het hele gesprek met trainer Mathieu de Jong:

Alle uitslagen

Dames, eerste klasse
Warande - Westland 8-2

Heren, tweede klasse
Groen-Geel - Westland 4-1