Archief
VV Schipluiden

VV Schipluiden

Tom Boks nieuwe doelman Excelsior Maassluis

Tom Boks is vanaf komend seizoen de nieuwe doelman van voetbalclub Excelsior Maassluis.

De tweededivisionist moest op zoek naar een opvolger van Jean-Paul van Leeuwen, die na een kleine tien jaar bij het eerste vertrekt naar Katwijk. Technisch manager Niels Redert: "Na het toch wel onverwachte vertrek van Jean-Paul van Leeuwen naar VV Katwijk hebben we snel moeten schakelen. We zijn dan ook zeer blij dat we er met Tom in korte tijd zijn uitgekomen."

Boks brengt een brok aan ervaring mee naar sportpark Dijkpolder. De 30-jarige inwoner van De Lier was actief in de jeugdopleiding van Feyenoord en ADO Den Haag en kwam later uit voor de topamateurs van Scheveningen, Westlandia en Koninklijke HFC. Afgelopen zomer keerde hij terug bij zijn oude liefde Schipluiden. Na één seizoen in de derde klasse gaat hij weer op een hoger niveau keepen. "De gesprekken die ik met de technische leiding heb gehad, waren zeer positief. En de keren dat ik als tegenstander op Sportpark Dijkpolder kwam, gaven mij altijd al een positief beeld van de club. Verder kijk ik er erg naar uit om weer te spelen op een hoog niveau en hoop ik met mijn ervaring iets te kunnen toevoegen aan de selectie", aldus Boks.

Lyra haalt verdediger binnen

Derdeklasser Lyra heeft zich versterkt met Anthony Baarh. De multifunctionele fysiek sterke linkerverdediger (20) komt over van Excelsior Maassluis. Baarh heeft zijn jeugdopleiding genoten bij Sparta en Alphense Boys.