WOS/Martijn Molenaar

Belangrijke zege Westlandia in degradatiestrijd

De zondagselectie van voetbalclub Westlandia heeft in de strijd tegen degradatie uit de derde divisie drie belangrijke punten binnengesleept.

De Naaldwijkers wonnen gisteravond in eigen huis met 3-0 van concurrent Hollandia. Die wedstrijd stond aanvankelijk een paar weken terug op het programma, maar werd toen uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij de Noord-Hollanders.

Hollandia had voor rust een paar grote mogelijkheden, maar ook Westlandia kwam dicht bij een doelpunt. Na een half uur spelen besloot trainer Cesco Agterberg in te grijpen en paste een dubbele wissel toe. Patrick Batist en Kihami da Costa verlieten het veld voor Sem Nijbacker en Delvin Pinheiro.

Daarna bleef het nog lang 0-0. Pas een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg de openingstreffer via Neville Ogidi Nwankwo en niet lang daarna viel ook de 2-0 (Desley Bransen). Vijf minuten voor het einde zorgde Jedsel Markes met een afstandsschot voor de eindstand.

Door deze overwinning verlaat Westlandia de laatste plaats. De Westlanders hebben één punt voorsprong op de nieuwe hekkensluiter DEM en een punt achterstand op nummer 16 Hoogland. Het verschil met de nummers 14 en 15 Hollandia en EVV Echt is drie punten.