Valse start Quintus in kampioenspoule

De handbalsters van Quintus zijn de strijd om het landskampioenschap begonnen met een pijnlijke nederlaag.

De ploeg van coach Fred Michielsen verloor in eigen huis nipt van Volendam, op papier de zwakste ploeg in kampioenspoule B.

In Kwintsheul begon Quintus goed en leidde het na 12 minuten met 9-5. Daarna ging Quintus slordiger spelen en kreeg Volendam meer grip op het spel van de thuisploeg. Bij rust stond het 15-14.

Ook na rust kon Quintus zich niet herpakken. Zo'n tien minuten voor tijd stond de ploeg met 22-25. Ondanks het missen van twee 7-meterworpen, kwamen de Heulsen nog wel terug tot 26-26 met nog een minuut te gaan. Twintig seconden voor tijd maakte Volendam echter de winnende treffer: 26-27.