WOS - Leo de Jong

FC 's-Gravenzande in absolute slotfase langs Rijsoord

Een zwaarbevochten overwinning voor FC 's-Gravenzande. Het team versloeg Rijsoord met twee doelpunten in blessuretijd, wat resulteerde in een eindstand van 3-2.

Al snel kwam de ploeg via een kopbal van Frank Broos, die zijn honderdste voor FC '-Gravenzande scoorde, op voorsprong. Daarna ging de wedstrijd lang gelijk op. ’s-Gravenzande kreeg het na rust moeilijker en daar profiteerde laagvlieger Rijsoord door twee keer vlak na elkaar te scoren. Lang bleef die score ook staan. De wedstrijd was was van een laag niveau en ’s-Gravenzande speelde slecht, maar toonde toch veerkracht. Eerst door invaller Daan van Unen die vlak voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening nam en daarna was het Roy Vermolen die in de allerlaatste minuut de 3-2 binnenschoot.

Excelsior verslaat Hardenberg in laatste minuten

Ook in de tweede divisie speelde zich een thriller af. Excelsior Maassluis won met 4-3 van Hardenberg. Bij rust stonden de ploegen nog op 1-1 in een gelijk opgaande wedstrijd. Na de thee nam Excelsior al gauw afstand met doelpunten van Dave van Delft en Vincent van den Berg. Toch kregen de Maassluizers nog een paar hachelijke momenten te verwerken. Na de aansluitingstreffer leek Excelsior de zege te verspelen door de gelijkmaker van Hardenberg. Maar het was man van de wedstrijd, Kaylan Muis, die ervoor zorgde dat de punten op Sportpark Dijkpolder blijven.

Excelsior - Hardenberg WOS - Gerard van Dijk

Geen winnaar bij Lyra en Monster

De topper tussen Lyra en Monster is met een gelijkspel geëindigd. In de Lier hielden de ploegen elkaar op 0-0. De teams ontliepen elkaar weinig in de derby. Er waren echter weinig grote kansen in de eerste helft. Vlak na rust kreeg Lyra via een strafschop de kans op de voorsprong te pakken, maar Robin Vijverberg schoot op de paal. Ook in de slotfase kregen de teams nog wel mogelijkheden, maar scoorde niet. Vooral voor Monster is het gelijkspel een slechte binnenkomer. De Monsternaren zijn nog altijd verwikkeld in een titelstrijd met FC Skillz/Wateringse Veld.