Dames Quintus na zege als nummer drie naar kampioenspoule

De handbalsters van Quintus hebben in de laatste speelronde van de reguliere competitie gewonnen bij VZV.

In 't Veld (Noord-Holland) streden beide ploegen om de derde plaats in de eredivisie. Quintus had vooraf een punt voorsprong.

De twee ploegen gingen in de eerste minuten nog gelijk op, maar na een 4-4 tussenstand na zo'n zes minuten, pakte de thuisploeg voor het eerst een gaatje. VZV stond na tien minuten spelen op een 7-4 voorsprong en stond na ruim een kwartier spelen zelfs met 11-6 voor. Quintus kwam daarna terug en stond met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft zelfs even voor (14-15). De ruststand was 16-16.

De wedstrijd ging daarna lang gelijk op. Halverwege de tweede helft was de stand 22-22. In het laatste kwartier had de ploeg uit Kwintsheul een gaatje te pakken, dat het niet meer uit handen gaf. De eindstand was 25-28.

De bovenste acht ploegen gaan nu strijden om het landskampioenschap. Dat gebeurt in twee kampioenspoules. Quintus komt als nummer drie in poule B met Handbal Venlo (tweede), SEW (vijfde) en Volendam (zevende). Venlo begint met drie bonspunten, Quintus heeft er twee en SEW één. De ploegen spelen uit en thuis tegen elkaar. De groepswinnaars strijden daarna samen om de schaal.

VZV - HV Quintus 25-28

Venéco/Velo - MHV 30-31