WOS/Martijn Molenaar

Ondo in tweede helft ruim langs ALO

Koploper Ondo heeft in de eerste klasse E van het zaalkorfbal geen fout gemaakt.

In de eigen Westlandhal in 's-Gravenzande wonnen de Westlanders met liefst 23-8 van het Haagse ALO. De bezoekers speelden een zeer matige partij, al was Ondo in de eerste helft aanvallend ook matig. Dat zorgde voor een ruststand van slechts 8-4. Na een praatje van de vervangende coach Hugo van den Berg (Ed van der Steen was ziek thuis) liep Ondo in het eerste kwartier na rust uit naar liefst 20-6. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Door de zege plaatst Ondo zich definitief voor de promotiewedstrijden in april. De tegenstander is na volgende week bekend.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak coach Hugo van den Berg:

Ook Valto naar play-offs

In de overgangsklasse plaatste het Lierse Valto zich eveneens voor de play-offs om promotie. In Zeeland was de eerste helft tegen Fortis matig en kwam het niet verder dan een 13-9 ruststand. De stand werd mede door een 0-10 run in de tweede helft compleet omgebogen. Het werd uiteindelijk 16-24.